Bizi takip edin

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Yeni Medya ve İletişim

Hakkımızda

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü olarak bizler medya ve iletişim alanlarına mezunlar yetiştirmek ve bu alanlara dair akademik bilgi üretmek üzere bir araya gelmiş akademisyenler ve uzmanlarız. Ancak bizi biz yapan esas unsurun öğrencilerimiz ve mezunlarımız olduğunu söylemeliyiz.

2003 yılından bu yana yetiştirdiğimiz ve bugün göğüslerimizi kabartan onlarca mezunumuz, Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerindeki çeşitli medya kuruluşları ve üniversitelerde kariyerlerini sürdürüyorlar. Bu tabloda öğrencilerimiz kadar Yeni Medya ve İletişim bölümünde tamamladıkları özgün eğitim ve öğrenimin payı var.

Kişiye özel öğrenim

Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde kitle eğitimi değil, kişisel öğrenim esastır: Öğrencilerin aynı beğeni, yetenek ve tercihlere sahip olmadığı gerçeğine dayanarak her birinin sahip olduğu veya öğrenim esnasında edineceği beceri ve tecrübelerinin açığa çıkmasına olanak tanınır.

Her bir öğrencinin kendi içinde saklı olan medya ve iletişimciyi ortaya çıkması bu sayede başarılı olur.

Dünya standartlarında medya ve iletişim eğitimi

Dünyanın önde gelen üniversitelerinin iletişim fakülteleri hızla değişen medya dünyası ile uyumlu, farklı becerileri bir arada geliştirmeyi hedefleyen bir öğrenim tecrübesi sunmakta.  Biz de İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde, dünya üniversitelerini örnek alarak, sunduğumuz eğitimi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) ya da Gazetecilik gibi temel başlıklar altında sınıflandırmamayı tercih ediyoruz.

İletişim eğitiminin farklı alanlarını ve medya sektörünün çeşitlenen iş olanaklarını yeterince tanımayan, eğilimleri henüz ilgileri ve becerileri doğrultusunda tam oluşmamış üniversiteli adaylarından, özellikli alanlara odaklanan bölüm tercihleri yapmalarını beklemenin verimli bir üniversite eğitimine olanak tanımayacağını düşünüyoruz.

Güncel ve dinamik dersler, uygulamalar

İşte bu yüzden biz, İEÜ İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde, erken branşlaşma mecburiyetine ve kalıplaşmış eğitim anlayışına alternatif olarak, güncel ve dinamik bir program öneriyoruz. Medya sektörüne dair bütünleşik bir eğitim anlayışı ile yola çıkarak, öğrencilerimize üniversite eğitimlerinde ilerledikçe keşfettikleri ve ilgi duymaya başladıkları iş alanlarında uzmanlaşma imkânı sunuyoruz.  Kurguladığımız stüdyo tipi dersler aracılığıyla da öğrencilerimize uzmanlaşmayı seçtikleri alanlarda bolca pratik yapma olanağı tanıyoruz. Bu sayede zengin bir portföy ile mezun olan öğrencilerimiz, geniş medya dünyasının diğer dallarından kopmadan ilgi duydukları alanda ilerleme fırsatına sahip oluyorlar.

Uygulamayla uzmanlaşma

Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, üniversite hayatlarının 1. ve 2. senelerinde medya ve iletişim dünyasına giriş yaparlar, bilinçli uzmanlaşmaya yarayacak temel bilgileri edinirler. Ardından Yayıncılık, Habercilik, Araştırma veya Yönetim gibi bir uzmanlaşma alanı belirlerler. Böylece stüdyo derslerinin devreye girmesi ve bitirme projelerinin hazırlanması yoluyla, uygulayarak öğrenmeye odaklanırlar. Öğretim görevlileri ve medya profesyonelleri ile beraber çalışırlar ve gerçek medya ürünleri yani televizyon programları, gazete-dergi veya internet içerikleri üretirler.

Yüz akımız, mezunlarımız

Medya denilince akıllarda genellikle muhabirlik, kameramanlık, köşe yazarlığı, yönetmenlik, sunuculuk gibi toplumda yaygın olarak bilinen bir takım meslekler canlanıyor. Oysa, medya ve iletişim alanında iş olanakları aslında bundan çok daha çeşitli. Gazete ve televizyonlardaki geleneksel işlerin yanısıra RTÜK’te uzman olmaktan YouTube kanalı yönetmeye, bir kurumun medya ilişkileri danışmanı olarak çalışmaktan sosyal medya yöneticiliğine uzanan geniş bir yelpazede iş olanakları bulunuyor. Yeni Medya ve İletişim mezunları, bölümde aldıkları eğitim ve uygulamalı eğitimin sağladığı deneyimle, basın, televizyon, internet, online yayıncılık, reklam, halkla ilişkiler, sinema, müzik ve dijital medya sektörlerinde çalışıyor.

Bölümü bitirip medya dünyasında sağlam adımlarla ilerleyen mezunlarımızla tanışmak ister misiniz?

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.